vineri, 20 august 2010

pain is my motivation...I'm useless when I'm happy

Herbie Hancock e un nene la vreo 50+, inchis la culoare care cica face muzica jazz de cateva decenii. Eu am aflat de el de curand, prin intermediul unui prieten, care mi-a recomandat ultimul sau album The Imagine Project, un experiment muzical inedit si fascinant. Omu a gandit un LP de 10 piese, (preluari as putea spune, fiindca eticheta "cover" ar fi jignitoare) bucati legendare ca "Imagine" de la John Lennon sau "A change is gonna come" a lui Sam Cooke, "Exodus" etc.
El fiind creierul proiectului, realizand partea de compozitie, a vrut sa creeze un amestec multi-cultural care te introduce intr-o calatorie muzicala in jurul lumii. Pentru ca acest scop sa fie atins cu toata credibilitatea Herbie a plecat el insusi in jurul lumii si pe unde a ajuns a anturat cei mai tari muzicieni ai locului, i-a inchis in studio si i-a pus sa cante.


Rezultatul este intr-adevar remarcabil, albumul fiind o piesa de colectie. In curand va fi lansat si un intreg documentar despre procesul de inregistrare si productie a materialului, cu material video din toate colturile lumii.

2 comentarii: