miercuri, 10 februarie 2010

Gata cu sarea de baie si tamaia chinezeasca!!!

In sfarsit, Guvernul a facut un lucru bun si a interzis spiceshop-urile dar si consumul de mizerii care se comercializau acolo, cineva sesizandu-se pana la urma ca sunt probabil mai nocive decat unele droguri deja interzise. Lista si detalii AICI
Distrugand "visele" atator tineri care habar n-au de capu lor, nu stiu totusi daca n-o sa se mai comercializeze cacaturile astea si dup-aia, desi cred ca e cam "lame" sa ai dosar penal ca ai fumat tamaie chinezeasca sau sa cazi la puscaraie ca ai vandut sare de baie (desi crek baietii de la Gherla abia asteapta un martalog d-asta sa-l faca mascota lor)
Legalizati iarba!?

Din punctu meu de vedere, singuru avantaj ar fi pe plan turistic, unde s-ar putea castiga bine pentru "visteria statului", dar cum nu stiu cat ma va face asta pe mine sa traiesc mai bine, prefer sa zic "Las-o asa!"
Stiu, e doar o planta, nu creeaza dependenta, nu a murit nimeni niciodata din asta, sunt informat, mai stiu si ca Olanda are un numar anual de turisti de 4 ori mai mare decat populatia tarii (oare de ce? :))) insa eu cred ca nu suntem pregatiti pentru asta. Nici sa infunzi gaura 3-5 ani pentru un gigi nu mi se pare ok, e loc de ceva toleranta, dar noi inca nu avem o mentalitate pentru a ne bucura de asta.
1. Romanului ii dai un deget si ia toata mana: in licee o sa fie clasele pline de acneici rupti in gura care se hlizesc ca dobitocii, o sa fumeze hipsterii si cocalarii prin cluburi (ca acu ai voie si e cool sa inlocuiesti kent8-u cu jointu ca da mai bine) si o sa stea toti lesinati pe canapele.
2. Chiar daca ar exista coffeshopuri, toti s-ar apuca de vandut la colt ca pare outlaw si riscurile sunt mai mici, si ar cumpara lumea de la ei, tot ca sa fie mai outlaw, sa fumeze in parc sa se fereasca de garda ca in vremurile bune cand fumau Ninja,Crank,Juice si Floweri de Mere.(super!)
3. Inainte de a putea legaliza, ar trebui niste campanii de educare efectuate adecvat,nu doar bannere si reclame bashite la TV, dar asta la momentu de fata e o utopie din punct de vedere financiar, si chiar daca ar exista bani pentru asta, ramane la fel de utopica ideea de a face asta bine in Romania.
4. Oricum baietii care vor sa fumeze au de unde si nu exagereaza, cred ca ideea asta i-ar incalzi doar pe spiceshopishti si pe alti pishati pe ei care o vor lua ca pe un sport extrem.

Astept alte sugestii dar si contraopinii.


12 comentarii:

  1. Immortal Technique10 februarie 2010 la 11:16

    Era si timpul sa interzica cacaturile...o luase razna lumea...la inceput erau dubii...sunt legale, nu sunt legale...nu prea se stia...dar de cand au aflat toti ca sunt legale au inceput sa bage in ei ca spartii. Nimeni nu stia ce baga, dar bagau, ca erau legale, nu aveau cum sa fie rele, nu?!
    Am fost in Olanda. Daca la ei e legala iarba a trecut cocaina la statutul de "tolerata". Strigau dupa noi pe strada daca vrem cocaina. Nu e bine. Mai bine sa ramana ilegala dar "tolerata", asa nu cresc nici preturile, nu fumeaza nici toti tampitii care ar fi doar material pentru campanii anti-drog si nici nu se raspandesc altele mai "grele".

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu zic ca erau foarte bune si tamaia si sarea de baie si toate kkturile pe care le-ai mai gustat si tu din cand in cand. Iti place tie sa te dai in contra trendului :)) Nu a existat si nu o sa existe vreodata educarea publicului la droguri. Nu se poate asa ceva - adik cum sa iti dea mostre sa iti zica estimativ cam cat suporta fizicu pana crapi, cam cat sa bagi pana ti se face rau, si cam cat de regulat sa fumezi sa nu te strici la cap?! Nu frate, practica. Nu prea ma intereseaza daca se legalizeaza iarba sau nu, dar spice shop-urile erau ok. Si daca s-a abuzat de ele e pt ca era ceva nou si era normal. Pana sa se plictiseasca lumea de ele si sa o lase mai moale le-au interzis ei ca sa ii intarate si mai tare pe copiii si sa imbogateasca toti nespalatii. Nu mi se pare eficient.

    RăspundețiȘtergere
  3. *copii (am rectificat; k sa nu-mi aud ca sunt analfabeta) :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Normal si "european" :)) e sa aiba fiecare un cunoscut care "poate face rost" de iarba. Ai terminat sesiunea si vrei sa sarbatoresti cu niste prieteni diseara la un film si-o tabla la cineva acasa? Mergi la respectivu, iei unu-doua grame si ai o seara linistita si relaxanta. Nu te strici la sanatate, nu te strici la cap, stii ce fumezi.
    Am fumat spice inainte sa fumez iarba. Nu se compara. Dupa iarba nu ai nimic negativ, panica, stare da rau sau durere de cap. E un motiv pentru care e asa iubita. Chiar daca nu le interziceau asa ceva nu mai bagam.

    RăspundețiȘtergere
  5. *rectific din nou: nu prea mai sunt la curent cu trendurile astea, nu stiam ca tamaia si sarea de baie sunt literalmente consumate ca droguri. Am crezut ca e o metafora :)) Deci ma refeream la drogurile artificiale din spice shop-uri cand am spus ca ai gustat si tu din cand in cand. Imi cer scuze pentru posibilele neintelegeri. Te pup ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Si cu riscul ca o sa te plictisesc cu commenturile vreau sa mai adaug ceva: Smeker blogu'! Iti alegi topicurile frumos si imi face placere sa te citesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. intr-o tara in care painea face ravagii la portofel iar masinile scumpe sunt inlocuitor de paine, unde atunci cand te exprimi gasesti utopie la utopie, marea majoritate a neamului nostru vrea sa ne convinga ca de cacat am fost si asa o sa ramanem sa bagi iarba legala e o decizie ce depaseste orice putere de procesare din lume. Dar asa ca parere eu cred ca nu suntem destul de civilizati, constinciosi, intregri, responsabili sa facem orice bine; cadem in derizoriu ca mine acum. Daca pe partea financiar-statala ar fi un avantaj el s-ar opri in conacul vreunui conducator altfel le-as sa fumeze si dinamita ca m-ar durea in,defapt nu m-ar durea

    RăspundețiȘtergere
  8. sunt de acord intr-o anumita masura cu anonim1, care gandeste sanatos din punctu asta de vedere, dar analizand putin problema, daca absolut FIECARE ar avea un cunoscut de la care sa procure 1-2 grame nu s-ar limita la asta, s-ar bubui in fiecare zi impreuna cu pretenii lui minori si la sfarsit daca i-ar ciupi ala un 0.3 din gigi l-ar turna si la politie :)
    PS: @albu "ai numaru meu suna-ma in plm ca nu intru pe blog asa des :)) "

    RăspundețiȘtergere
  9. adelina cristina esti o taranca si la cum gandesti o sa ajungi sa lucrezi fie in industria filmelor pentru adulti daca arati destul de bine sau prostituata daca nu...

    RăspundețiȘtergere
  10. Mda..am citit topicul si mi se pare un subiect destul de interesant care chiar merita dezbatut. Nepunand la socoteala faptul ca romanul ( in general) este neinstruit, neinformat, naiv si cum mai vreti voi, pe mine ce anume m-a frapat cel mai tare a fost reactia Ministerului Sanatatii. Ok ..pot sa inteleg ca un banut la bugetul general consolidat nu strica nimanui( presupun ca erau impozabile marfurile repective , ca orice alt bun) , dar stati asa ..oamenii aceia numiti in functie chipurile..sa vegheze la sanatatea publica..ce fac ei oare ? Autorizeaza functionarea unor magazine care au ca scop comercializarea asa numitor " substante legale ", dar fara nicio supraveghere din partea autoritatilor a celor care consuma cu regularitate "sarea de baie" - prizata, inhalata sau injectata. Ma rog ..am inteles ca ar fi decedat cateva persoane tinere in urma consumului sarii de baie ( de o asa "distractie" sa tot ai parte , ca doar ce Dumnezului...esti in floarea varstei ?!!)
    Si terminand ideea, ptr ca incep sa ma lungesc cu vorba ..mai am o singura intrebare : cat de inapt si slab de inger sa fii ptr a nu iti putea asuma propria realitate si ptr a aacepta ideea ca " daca prizez ceva o sa ma eliberez de stres " .. incotro cu tinerii care cred ca "orice zboara se mananc " ?

    RăspundețiȘtergere